Activiteiten op de manege

Ruitersportcentrum Zeewolde organiseert als FNRS-manege het hele jaar door allerlei leuke evenementen. Voor de wedstrijdruiter organiseren we onder meer F-proeven, spelletjesdagen, pas de deux, lessenwedstrijd en Carrousel.  Bijna ieder weekend is er wel iets te beleven. Naast de wedstrijden organiseren we ook cursussen en workshops. Daarnaast zijn er in de zomer ponykampen voor de kinderen en de jeugd en trainingsweken voor de volwassenen en pensionklanten.

Paardencoaching bij manege Zeewolde

Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij een paard wordt ingezet tijdens de coachingssessie, hierbij wordt gebruikgemaakt van de natuurlijke reactie van het paard. Een paard is van nature een gevoelig dier dat erg gericht is op het scannen van de omgeving en van degenen die zijn omgeving betreden.


Deze vorm van coaching wordt begeleid door Pia Verbakel. Pia is Toegepast Psycholoog en heeft zich via een beroepsopleiding gespecialiseerd in het coachen met paarden. Bij ons op de manege zal zij individuele sessies, groepssessies en workshops gaan verzorgen met de manege paarden en pony’s.


Tijdens een sessie wordt er gekeken naar de wisselwerking tussen de persoon en het paard, een paard spiegelt namelijk menselijk gedrag! Paardencoaching kan ingezet worden bij thema’s als: zelfverzekerdheid vergroten, grenzen aangeven, moeite met keuzes maken, doelen stellen, trauma- en rouwverwerking.


Naast de individuele paardencoaching is het ook mogelijk om een groepssessie te volgen. Dit kan interessant zijn voor bijvoorbeeld een team collega’s, een groep vrijwilligers, familie of vrienden. Door groepscoaching met paarden worden binnen no time patronen zichtbaar die herkenbaar zullen zijn in het alledaagse leven. Men wordt zich bewust van de rol die zij in de groep hebben, van de valkuilen van deze rol en de mogelijkheden.


Ook het volgen van een workshop paardencoaching behoort tot de mogelijkheden. Ieder krijgt dan zijn / haar eigen sessie en de rest van het groepje kijkt mee, juist dan is het mooi om te zien dat hetzelfde paard op een hele andere manier reageert op verschillende mensen waarbij verschillende thema’s spelen.


Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website: www.ontdekpaardencoaching.nl

De activiteiten vragen soms een bepaalde vaardigheid. De planning houdt hiermee rekening zodat er voor alle leeftijden en vaardigheden voldoende uitdaging is. Inschrijven kan bij een van onze medewerkers.

 

Wist u dat Ruitersportcentrum Zeewolde ook kinderfeestjes organiseert? Bekijk hier de pakketten.

Wat staat er op de agenda?
  • Paardenactiviteit kinderen
  • Groepsactiviteit paarden
  • Springen met paard