De manege en pensionstalling in Zeewolde

De manege

Download hier de digitale lesovereenkomst

 

Ruitersportcentrum Zeewolde is een FNRS-manege met vijf sterren. Dit houdt in dat de stallen, de lespaarden en -pony’s aan hoge kwaliteitseisen voldoen. De lessen worden allemaal verzorgd door gediplomeerde instructeurs. Tevens is de manege in het bezit van het veiligheidscertificaat, waardoor u op een plezierige manier veilig en verantwoord kunt paardrijden.


Paardrijlessen

We bieden groeps- en privélessen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar. Voor de jongste kinderen is er de guppenclub. Dit zijn lessen voor kinderen van 5 tot ongeveer 8 jaar. De lessen worden ingedeeld naar het niveau van de ruiters en amazones. Naast de reguliere lessen worden er veel andere soorten lessen aangeboden op de manege. We hebben we ieder jaar twee carrouselteams.


U kunt ook op afspraak een privéles maken, met 1 of 2 personen op uw vaardigheden verder te ontwikkelen. 


De manege organiseert ook veel leuke activiteiten voor de manegeruiters. Bijna ieder weekend wordt er een evenement georganiseerd, zoals F-proeven, zitcompetitie, trainingsdagen, buitenritten, spelletjesdagen en meer.


Wijze van lesgeven 
Bij ons op het bedrijf staat het paardenwelzijn hoog in het vaandel. Ook in de rest van Nederland is het een zeer besproken onderwerp, zo ook in de politiek. Wij vinden dit ook een van de belangrijke onderdelen naast veiligheid en kwaliteit wat de 3 grote speerpunten zijn van de FNRS, de branche organisatie waar wij bij aangesloten zijn. Wij vinden het belangrijk dat de ruiters en amazones die bij ons komen rijden plezier beleven aan het paardrijden, maar net zo belangrijk is dat onze paarden het leuk vinden!


Hier zijn we altijd al bewust mee bezig, en op onze manege willen we deze bewustwording bij alle ruiters en amazones nog meer aanspreken. Wij werken met themaweken met de meest uiteenlopende onderwerpen. vanaf 2024 gaan we de lessen verder uitbreiden met lessen zoals: omgang en verzorging tot rijtechniek en gezondheidsleer, dit zijn zowel theorie als praktijklessen, en hier kan per keer voor ingeschreven worden.  Het is een leersysteem dat in alle lessen wordt toegepast op ieder niveau. 


De reden dat wij kiezen voor deze manier van lesgeven is om meer bewustwording te creëren bij de ruiters en amazones. Wij willen informatieve en inhoudelijke lessen geven, en zijn ook altijd aan het verbeteren en innoveren. Paardrijden is niet alleen een uurtje rijden, maar ook de kennis van het paard, en de kennis over de omgang en verzorging is minstens net zo belangrijk.  


Tijdens de lessen gebruiken we informatie die onder andere terug te vinden is in de FNRS-uitgaven ‘Leer paardrijden met plezier’ en ‘Leer beter paardrijden met plezier.’ Deze en ook de titels ‘Leer buitenrijden met plezier’ en ‘Leer carrousel rijden met plezier’ zijn bij ons verkrijgbaar. 

 

Buitenritten
De omgeving van Zeewolde is prachtig om buitenritten in te maken. Enige jaren geleden is de Zeebodemtrail aangelegd, dit is een ruiterroute van 80 kilometer door het grootste loofbos van Europa. De afwisseling in de natuur maken de ritten bijzonder, langs mooie wateren, door de dichte bossen, de open velden en vennetjes.


Ruitersportcentrum Zeewolde is de startplaats van de Zeebodemtrail.
Voor onze vaste klanten en andere ervaren ruiters organiseren we regelmatig buitenritten van een of twee uur. Houd de pagina Activiteiten in de gaten voor de volgende geplande buitenrit. Natuurlijk kunt u ook zelf gebruikmaken van de ruiterroutes in de omgeving.

Voorwaarden kwartaalkaart

De pensionstalling

De paarden en pony's staan in ruime en goed verlichte boxen. De binnenstal is volledig geïsoleerd, waardoor de temperatuur in de stallen altijd aangenaam is. De boxen worden wekelijks helemaal uitgemest en er wordt dagelijks opgestrooid. De paarden krijgen twee keer per dag krachtvoer en drie keer per dag voordroogkuil. We beschikken verder over een overdekte longeercirkel, een overdekte stapmolen, een solarium, een wasplaats en meerdere poetsplaatsen. Tevens zijn er directe uitrijmogelijkheden naar het bos, waar we 80 km ruiterpad hebben liggen.


De manege heeft 2 binnenbanen (20 bij 40 meter) en een buitenbaan (20 bij 60 meter).
Er zijn met de verbouwing in 2019 nog dertien grotere stallen, een vergaderruimte, twee poetsplaatsen en een zadelkamer bijgekomen.

 

Pensionklanten kunnen alle dagen gratis meerijden in de reguliere groepslessen, mits daar ruimte voor is. Aan deelname aan andere lessen, zoals spring- en zitles, carrouselrijden, privéles en twee-uursritten zijn gereduceerde kosten verbonden.

Op het terrein vindt u ook weilanden en paddocks. In de zomerperiode kunnen de paarden 7 dagen per week gebruikmaken van de weidegang. Bij slecht weer en in de winter wordt er gebruikgemaakt van de paddocks. De paarden worden ingedeeld in groepjes, die een vast land toegewezen krijgen.


In 2013 zijn de buitenstallen omgebouwd naar groepshuisvesting. De paarden leven in groepsverband en beschikken over een binnenverblijf, een buitenverblijf en een weiland. De paarden in de loopstallen beschikken 24 uur per dag over ruwvoer, zowel binnen als buiten.

Tarievenlijst pensionstalling Rijbaan rooster dec 2022
  • Onze paardenstal
  • Ruime paardenstal