buitenritten met paard in Zeewolde

De manege en pensionstalling in Zeewolde

De manege

Ruitersportcentrum Zeewolde is een FRNS-manege met 4 sterren. Dit houdt in dat de stallen, de lespaarden en -pony’s aan hoge kwaliteitseisen voldoen. De lessen worden allemaal verzorgd door gediplomeerde instructeurs. Tevens is de manege in het bezit van het veiligheidscertificaat, waardoor u op een plezierige manier veilig en verantwoord kunt paardrijden.

Paardrijlessen
We bieden groeps- en privélessen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar. Voor de jongste kinderen is er de guppenclub. Dit zijn lessen voor kinderen van 5 tot ongeveer 8 jaar.

De lessen worden ingedeeld naar het niveau van de ruiters en amazones. Naast de reguliere lessen worden er veel andere soorten lessen aangeboden op de manege. Zo hebben we iedere maand lessen voor springen, zitlessen en het proefgericht trainen.
Tevens hebben we ieder jaar 2 carrouselteams.

U kunt ook op afspraak een privéles maken, met 1 of 2 personen.

De manege organiseert ook veel leuke activiteiten voor de manegeruiters. Bijna ieder weekend wordt er een evenement georganiseerd, zoals F-proeven, springwedstrijden, zitcompetitie, spring- en dressuurcompetitie, spelletjesdagen en meer.

Buitenritten
De omgeving van Zeewolde is prachtig om buitenritten in te maken. Enige jaren geleden is de Zeebodemtrail aangelegd, dit is een ruiterroute van 80 kilometer door het grootste loofbos van Europa. De afwisseling in de natuur maken de ritten bijzonder, langs mooie wateren, door de dichte bossen, de open velden en vennetjes.

Ruitersportcentrum Zeewolde is de startplaats van de Zeebodemtrail.
Voor onze vaste klanten en andere ervaren ruiters organiseren we regelmatig buitenritten van 1 of 2 uur. Houd de pagina Activiteiten in de gaten voor de volgende geplande buitenrit. Natuurlijk kunt u ook zelf gebruikmaken van de ruiterroutes in de omgeving.

buitenritten met paard in Zeewolde

De pensionstalling

De paarden en pony's staan in ruime en goed verlichte boxen. De stal is volledig geïsoleerd, waardoor de temperatuur in de stallen altijd aangenaam is. De boxen worden wekelijks helemaal uitgemest en er wordt dagelijks opgestrooid. De paarden krijgen twee keer per dag krachtvoer en kuilgras. We beschikken verder over een overdekte longeercirkel, een overdekte stapmolen, een solarium, een wasplaats en meerdere poetsplaatsen.

De manege heeft een binnenbaan (20 bij 40 meter) en een buitenbaan (20 bij 60 meter).

Pensionklanten kunnen alle dagen gratis meerijden in de reguliere groepslessen, mits daar ruimte voor is. Aan deelname aan andere lessen, zoals spring- en zitles, carrousel rijden, privéles en 2-uursritten zijn kosten verbonden.

Op het terrein vindt u ook een weiland en paddocks. In de zomerperiode kunnen de paarden 7 dagen per week gebruikmaken van de weidegang. Bij slecht weer en in de winter wordt er gebruik gemaakt van de paddocks. De paarden worden ingedeeld in groepjes, die een vast land toegewezen krijgen.

In 2013 zijn de buitenstallen omgebouwd naar groepshuisvesting. De paarden leven in groepsverband en beschikken over een binnenverblijf, een buitenverblijf en een weiland. De paarden in de loopstallen beschikken 24 uur per dag over ruwvoer, zowel binnen als buiten.

Paardrijden bij manege Zeewolde
paard kopen Zeewolde
ruitersport Zeewolde