buitenritten met paard in Zeewolde

De manege en pensionstalling in Zeewolde

De manege

Download hier de digitale lesovereenkomst 

Ruitersportcentrum Zeewolde is een FNRS-manege met 4 sterren. Dit houdt in dat de stallen, de lespaarden en -pony’s aan hoge kwaliteitseisen voldoen. De lessen worden allemaal verzorgd door gediplomeerde instructeurs. Tevens is de manege in het bezit van het veiligheidscertificaat, waardoor u op een plezierige manier veilig en verantwoord kunt paardrijden.

Paardrijlessen
We bieden groeps- en privélessen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar. Voor de jongste kinderen is er de guppenclub. Dit zijn lessen voor kinderen van 5 tot ongeveer 8 jaar.

De lessen worden ingedeeld naar het niveau van de ruiters en amazones. Naast de reguliere lessen worden er veel andere soorten lessen aangeboden op de manege. Zo hebben we iedere maand lessen voor springen, zitlessen en het proefgericht trainen.
Tevens hebben we ieder jaar 2 carrouselteams.

U kunt ook op afspraak een privéles maken, met 1 of 2 personen.

De manege organiseert ook veel leuke activiteiten voor de manegeruiters. Bijna ieder weekend wordt er een evenement georganiseerd, zoals F-proeven, springwedstrijden, zitcompetitie, spring- en dressuurcompetitie, spelletjesdagen en meer.

Wijze van lesgeven en thema weken
Wij ons op het bedrijf staat het paardenwelzijn hoog in het vaandel. Ook in de rest van Nederland is het een zeer besproken onderwerp zo ook in de politiek . Wij als bedrijf moeten hier ook meer en anders mee omgaan. Wij vinden het belangrijk dat de ruiters en amazones die bij ons komen rijden plezier beleven aan het paardrijden, maar net zo belangrijk dat onze paarden het leuk vinden!

Hier zijn we altijd al bewust mee bezig, en willen we op onze manege deze bewustwording bij alle ruiters en amazones nog meer aanspreken. Wij werken met thema weken, met de meest uiteenlopende onderwerpen. Van omgang en verzorging tot rijtechniek en gezondheidsleer. Het is een lessysteem wat in alle lessen wordt toegepast op ieder niveau. We gaan met deze thema weken tijdens de les ook theoriemomenten inplannen om meer diepgang en informatie over te kunnen brengen. Daarnaast gaan we deze theorielessen toepassen in de praktijk door een interactiever lesprogramma te hanteren.

De reden dat wij kiezen voor deze manier van lesgeven is om meer bewustwording te creëren bij de ruiters en amazones. De afgelopen maanden hebben wij geobserveerd en bekeken hoe alles verloopt, zowel tijdens als voor en na de les. Wij willen altijd al informatieve en inhoudelijke lessen geven maar zijn ook altijd aan het verbeteren en innoveren. Na de observatie van de afgelopen maanden is gebleken dat er nog winst te halen is in de verdieping van de lesstof , en meer kennis en kunde overdragen op en om het paard.

Tijdens de lessen gebruiken we informatie die onder andere terug te vinden is in de FNRS uitgaven ‘Leer paardrijden met plezier’ en ‘Leer beter paardrijden met plezier.’ Deze en ook de titels ‘Leer buiten rijden met plezier’ en ‘Leer carrousel rijden met plezier’ zijn bij ons verkrijgbaar. 

Young Leaders Program
De samenleving verandert snel. De wereld van vandaag biedt veel kansen, maar brengt ook veel verwachtingen met zich mee. Er wordt verwacht dat jonge mensen regie kunnen voeren over hun eigen leven, flexibel kunnen schakelen, oplossingsgericht kunnen denken en uitstekend kunnen communiceren. De paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden te ontwikkelen. De omgang met paarden leert mensen helder te communiceren, consequent te zijn en het doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld. Discipline en plichtsbesef zijn normaal voor iedereen die paarden traint en verzorgt. Een paard is er altijd, 7 dagen per week, weer of geen weer. Deze leiderschapskwaliteiten die door paardensporters als vanzelfsprekend worden beschouwd, hebben een grote meerwaarde in de huidige maatschappij. Onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden op elk niveau een beroep doet op sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden, die later in het leven van grote waarde zijn. Samengevat: De omgang met paarden ontwikkelt leiderschap. Meer informatie over het Young Leaders Program 

Buitenritten
De omgeving van Zeewolde is prachtig om buitenritten in te maken. Enige jaren geleden is de Zeebodemtrail aangelegd, dit is een ruiterroute van 80 kilometer door het grootste loofbos van Europa. De afwisseling in de natuur maken de ritten bijzonder, langs mooie wateren, door de dichte bossen, de open velden en vennetjes.

Ruitersportcentrum Zeewolde is de startplaats van de Zeebodemtrail.
Voor onze vaste klanten en andere ervaren ruiters organiseren we regelmatig buitenritten van 1 of 2 uur. Houd de pagina Activiteiten in de gaten voor de volgende geplande buitenrit. Natuurlijk kunt u ook zelf gebruikmaken van de ruiterroutes in de omgeving.

buitenritten met paard in Zeewolde

De pensionstalling

De paarden en pony's staan in ruime en goed verlichte boxen. De stal is volledig geïsoleerd, waardoor de temperatuur in de stallen altijd aangenaam is. De boxen worden wekelijks helemaal uitgemest en er wordt dagelijks opgestrooid. De paarden krijgen twee keer per dag krachtvoer en 3 keer per dag voordroogkuil. We beschikken verder over een overdekte longeercirkel, een overdekte stapmolen, een solarium, een wasplaats en meerdere poetsplaatsen.

De manege heeft een binnenbaan (20 bij 40 meter) en een buitenbaan (20 bij 60 meter).
op dit moment wordt er volop gebouwd om de nieuwe hal te realiseren. Er komt nog een 2e binnenrijbaan bij, 13 grotere stallen, een vergaderruimte, 2 poetsplaatsen en een zadelkamer. Door deze nieuwbouw zijn de mogelijkheden om 

Pensionklanten kunnen alle dagen gratis meerijden in de reguliere groepslessen, mits daar ruimte voor is. Aan deelname aan andere lessen, zoals spring- en zitles, carrousel rijden, privéles en 2-uursritten zijn gereduceerde kosten verbonden.

Op het terrein vindt u ook weilanden en paddocks. In de zomerperiode kunnen de paarden 7 dagen per week gebruik maken van de weidegang. Bij slecht weer en in de winter wordt er gebruik gemaakt van de paddocks. De paarden worden ingedeeld in groepjes, die een vast land toegewezen krijgen.

In 2013 zijn de buitenstallen omgebouwd naar groepshuisvesting. De paarden leven in groepsverband en beschikken over een binnenverblijf, een buitenverblijf en een weiland. De paarden in de loopstallen beschikken 24 uur per dag over ruwvoer, zowel binnen als buiten.

Paardrijden bij manege Zeewolde
paard kopen Zeewolde
ruitersport Zeewolde